Navnedag.com

Finn din navnedag!

Finn din navnedag!

Velkommen til vårt nettsted om navnedag hvor du enkelt kan søke opp din eller andres navnedag. Du kan også søke etter navnedag på datoer slik at du hver enkelt dag kan finne ut om noen i din familie eller vennekrets trenger en liten oppmerksomhet akkurat i dag eller en av de kommende dagene.

Skikken med å feire navnedag er oppstått i den tidlige kriste kirke med det formål å redusere betydningen av fødselsdatoen. Dette fordi man etter gammel kristen tro blir født inn i arvesynd og av den grunn skal det være bedre å feire dåpsdagen og/ eller navnedagen. I Norge er det ikke så veldig vanlig å feire navnedagen sin, selv om dette nok forekommer i enkelte tilfeller. Det som er så fint er at man kan feire på akkurat den måten man vil, og hvis du ønsker å sette en ekstra spiss på dagen kan du for eksempel stikke innom NorgesCasino eller NorskeAutomater.

Navnedagen til de forskjellige navnene er delvis fastsatt etter gamle katolske helgener og andre delvis etter datoer tilknyttet historiske personer med det aktuelle navnet. Resten av navnene er plassert slik at de passer inn på en språklig måte. Vi håper at dette nettstedet vil bidra til økt fokus på markering av den enkeltes navnedag.


Copyrighted content. All Rights Reserved.